JA BOEIEN! Even iets over het woordgebruik van bejaarden. De vraag is: mogen bejaarden de woorden 'masturberen' of 'pijpen' in de mond nemen? Nee! Daar zijn bejaarden te oud voor! Pijpen past al helemaal niet! Behalve natuurlijk als het gaat om ROOKWAAR. Al is een pijp zelfs voor een tachtigjarige Groningse boer aan de ouderwetse kant. Persoonlijk zak ik al door de grond als iemand van net boven de vijftig het woord 'zelfbevrediging' in de mond neemt. Maar dat laat ik even buiten beschouwing omdat ik wel erg gevoelig ben voor zulk soort zaken. Dat komt, ik zie het allemaal meteen voor me die vieze ouwe kerel uitgezakt op de bank voor de tv, met een gezwollen rooie kop vol blauwe aders. Versleten broek op de enkels, grijs stug geslachtshaar, bèèè, brrrr. JIG. Dat woord mag wel: jig. Dat is een woord voor alle leeftijden. Onschadelijk als een Bambifilm.

Maar nu nog enkele woorden of uitdrukkingen waarvoor bejaarden een spreekverbod zou moeten worden opgelegd. Let op:

Dat is kicken
  • Zeer onaangenaam om dit te horen zeggen door iemand die elk ogenblik een schop onder zijn hol kan krijgen van Magere Hein. Da's pas kicken! (De meeste oudjes weten niet eens meer dat 'kicken' een Engels woord is en dat het schoppen betekent of trappen.

Ja boeien
  • Dat past beter bij een veertienjarig schoolmeisje als het te horen krijgt dat alcohol slecht is voor de hersenen.

Te WAUW!
  • Klinkt al belachelijk als een brugklasser het zegt.

Gaaf!
  • Gaaf mag natuurlijk wel door oudjes gebruikt worden in de zin: "Vroeger was mijn huid nog gaaf." Want dat is waar. Het vel of de huid van bejaarden ziet er verschrikkelijk lelijk uit.

Heftig
  • Bij iemand van tachtig klinkt het woordje "heftig" heel vals. Op die leeftijd heb je alles al eens gehoord of gezien. Dan sta je niet zo gauw meer versteld. Dat kun je beter overlaten aan de jeugd. Heftig is voor bejaarden streng verboden.

  • Hartstikke leuk als een kindje van 2 maanden het zegt. Taboe boven de veertig!

Ja boeien!
  • Oh die hebben we al gehad. Dat is de leeftijd.

Shoppen
  • Jonge meiden mogen shoppen. Boven de zestig wordt het winkelen. Het is aanstootgevend als je zegt dat je gaat shoppen als je een nieuw vest nodig hebt. Of een korset.

The kids
  • Ouders mogen het misschien nog over the kids hebben als ze hun kinderen bedoelen, maar grootouders maken zich belachelijk met de kids. Woordgebruik dat totaal niet meer bij hun leeftijd past. Weg met de kids. Wat is er tegen kinderen?! Niks, behalve dat ze er idiote taalmanieren op na houden. BETER SLOT BEDENKEN! O sorry dat had ik nog moeten doen.